Asiakas: Opastamisen ekosysteemi -hanke, Turun kaupunkiopastamisen visiotyö
Toteutusajankohta: 2017-2019
#visiotyö #osallistaminen #passion-team

Kärkenä hankkeen visiotyö

Tavoitteena oli luoda yhteinen innostava visio Turun kaupunkiopastamiselle. Visiotyötä haluttiin tehdä yhdessä keskeisten toimijoiden kanssa ja sen haluttiin olevan avointa kaikille, joilla on intressiä ja suunnitelmia opastamisen suhteen. Tavoitteena oli siis luoda näkemystä opastamisesta yhdessä eri toimijoiden kesken eli toisin sanoen estää opastamisen siiloutuminen, sirpaleisuus ja eri opastusjärjestelmien päällekkäisyys.

unnamed

Visiopajoissa oivallettiin yhdessä

Aluksi kartoitettiin opastamisen nykytila, sen mahdollisuudet ja haasteet sekä avaintoimijat ja kriittiset rajapinnat. Vision työstövaiheessa näkemyksiä kerättiin osallistavasti passion teamin työpajoissa, avoimissa eri toimijoiden työpajoissa ja ohjausryhmässä. Passion team -konsepti on Great Mindsin muutosjohtamisen konsepti, jossa keskeinen rooli on asiasta innostuneiden henkilöiden ryhmällä. Ryhmään otetaan mukaan niitä, joilla intohimoa kehittää asioita; ei niinkään esimerkiksi organisatorisen aseman perusteella. Tämä antaa puhtia ja innostusta kehittämiseen ja vaatii toki hankkeen johdon tuen työlleen. Lopputuotoksena Great Minds kokosi hankkeen jatkokehittämistä luotsaavan vision.

"Great Minds on lunastanut paikkansa luottokumppanina, ja heitä onkin helppo suositella."

Visiosta kokeiluihin ja kaupunkiopastamisen käsikirjaan

Visiotyön lisäksi Great Minds toteutti myöhemmin hankkeen tulosten (mm. kaupunkiopastamisen käsikirjan) levittämiseen ja hyödyntämiseen liittyviä tilaisuuksia, kuten kuntapäättäjille suunnatun ideaseminaarin, hankkeen tuloksia kokoavan seminaarin ja yrityskoulutustilaisuuksia. 

Kiinnostuitko?
+358 (0)400 916 979
[email protected]

Kiinnostuitko?
+358 (0)400 916 979
[email protected]

Kiinnostuitko?
+358 (0)400 916 979
[email protected]

Kiinnostuitko?
+358 (0)400 916 979
[email protected]

© 2023 Great Minds Oy. Kaikki oikeudet pidetään. Tietosuojaseloste.
Design by Studio KU.